Ontwikkelingssamenwerking wordt vaak geassocieerd met subsidie en een uitgestoken hand. Dat is onterecht. Denigrerend zelfs. Want in ieder mens steekt een onblusbaar verlangen om op eigen benen te staan en zich autonoom een weg door het leven te banen, rechtop. 

DIMITONI betekent in één van de talen van Burkina Faso 'de man rechtop'. DIMITONI is ook de geboortenaam van Zéphirin Dimitoni Bagnawa, een man die voor de mensen van zijn regio een droom koestert: dat zij de armoede en de ziekte van zich af kunnen schudden en autonoom worden door de ontwikkeling van onderwijs, gezondheidszorg en landbouw. Rechtop staan, zelfredzaam worden en ondernemen.

Sinds 20 jaar spitst AJF's partner Afrant zich toe op goed afgebakende, maar sterk samenhangende projecten in het Noordwesten van Burkina Faso (Nouna). De aanpak is holistisch (met verschillende projecten die elkaar onderling versterken) en bottom-up (door de begunstigden zelf aangedragen en in samenspraak met hen geselecteerd). 

Door AJF gesteunde initiatieven van Afrant:

Organische meststoffen – Dio

Social enterprise bakkerij – Solenzo

Graanopslag en toegang tot krediet – Niamankuy 

Hiernaast kunt u de teaser bekijken van de film DIMITONI. De volledige documentaire duurt ca. 30 minuten. 
DiMITONI werd door AJF aan Eric Deckers aangeboden bij de beëindiging van zijn bestuursfunctie (1986-2017).

U kunt HIER de hele film bekijken. 

Anton Jurgens Fonds  |  Kwakkenbergweg 62-1  |  6523 MN Nijmegen  |  tel: 024 - 360 99 10  |  NL: info@antonjurgensfonds.nl  |  UK: grants@ajct.org.uk  |  route