Sociaal Ondernemerschap

Naast het direct ondersteunen van initiatieven op het gebied van arbeidsparticipatie en voedselzekerheid, heeft het AJF ook een rol op zich genomen in het versterken van de relatief nieuwe en wereldwijd groeiende sector van sociaal ondernemerschap. Vanuit onze 'roots' geloven we in het combineren van een sociaal hart met ondernemerszin. Sociaal ondernemers bedenken slimme oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Het grote verschil met reguliere ondernemers is, dat voor sociaal ondernemers geld verdienen slechts een middel is om hun missie te bereiken: het creëren van maatschappelijke meerwaarde (sociale impact). Hun verdienmodel zorgt ervoor dat zij (op den duur) niet of nauwelijks meer afhankelijk zijn van subsidies of giften.

Pleitbezorger

Het AJF wil de bekendheid en de maatschappelijke rol van deze nieuwe sector versterken door het opzetten van nieuwe initiatieven (zoals de IGNITE Award) en het ondersteunen van sectorspecifieke instanties (zoals Social Enterprise NL). AJF is ‘founding partner’ van Social Enterprise NL en steunt deze instantie met een financiële bijdrage en expertise. Social Enterprise NL vertegenwoordigt, verbindt en ondersteunt de groeiende community van sociale ondernemingen in Nederland. Daarnaast spant Social Enterprise NL zich in voor een beter ondernemersklimaat wat betreft overheidsstimulering, wet- en regelgeving, toegang tot kapitaal, en kennis- en talentontwikkeling.

De IGNITE Award

stimuleert sociaal ondernemerschap in de regio. Door kennis en ondersteuning te bieden aan startende sociaal ondernemers, groeien hun ideeen uit tot heldere plannen en komen uit de plannen succesvolle social enterprises voort. De IGNITE Award is opgezet om aan deze groei bij te dragen. Deelnemers maken in een videopitch duidelijk hoe zij sociale impact gaan bereiken. Uit de inzendingen worden 6 kandidaten geselecteerd, die professionele begeleiding krijgen in het uitwerken van hun ondernemingsplannen én zij maken kans op een investeringsbedrag van €100.000 of € 50.000.

Kijk op IGNITEaward.nl voor de voorwaarden en bereid je vast voor.

Anton Jurgens Fonds  |  Kwakkenbergweg 62-1  |  6523 MN Nijmegen  |  tel: 024 - 360 99 10  |  info@antonjurgensfonds.nl  |  route