Bestuur

Het Anton Jurgens Fonds wordt geleid door een bestuur van vijf leden die allen tot de familie Jurgens behoren of daaraan gelieerd zijn; de heer P.R. Beek (voorzitter), de heer F.Ch.M. Tilman (penningmeester), de heer F.A.W. Jurgens, de heer H.A.B. Veraart en mevrouw C. C. Bijvoet.

De Raad van Advies vervult een adviserende en controlerende functie ten behoeve van het bestuur. 

Team

Het bestuur wordt bijgestaan door twee commissies. De Toetsingscommissie toetst de interne analyses van de aanvragen. De Vermogensadvies & -controle commissie adviseert en controleert het vermogensbeheer van de Stichting. 

Een ervaren en betrokken team zorgt voor de realisatie van het binnenlands en buitenlands beleid, het scouten van initiatieven en het managen van de portfolio. Ontmoet de teamleden:

Ruben de Haseth crop 1

Ruben de Haseth

Directeur

Het bestuur van het Anton Jurgens Fonds heeft met de aanstelling van Ruben de Haseth een nieuwe functie binnen het fonds ingevuld. Ruben gaat zorgdragen voor het verder realiseren van de strategische en operationele impact doelstellingen van het fonds.

Ruben was voorheen directeur bij de Belgische impact investeerder Incofin. Daar was hij verantwoordelijk voor de uitbouw en resultaten van het impact portfolio in de regio Latijns-Amerika en verbleef hij bovendien met zijn gezin zeven jaar in Colombia. In de periode daarvoor werkte hij bij Triodos als senior investment officer voor impact investeringen. Voordat hij actief werd in de impact sector, heeft hij relevante ervaring opgedaan in de bancaire wereld bij ABN Amro, op het gebied van structured finance. Deze financiële en juridische ervaring, toegepast op de impact sector, gaat hij nu inzetten om het AJF de komende jaren verder te laten groeien en professionaliseren.

Het AJF krijgt met de komst van Ruben een ervaren directeur die de juiste mix in zich draagt van kennis over sociale ondernemingen en de ontwikkelingssector. Tevens heeft Ruben ervaring met het aansturen van teams, vaak in een internationale omgeving. Ruben over zijn benoeming: “Ik kijk er naar uit om in deze nieuwe rol, samen met het bestaande team van het AJF, een concrete bijdrage te leveren aan het verbeteren van de leefwereld van mensen in maatschappelijk kwetsbare situaties. De ondernemende en holistisch aanpak die het fonds eigen is, sluit bovendien nauw aan bij mijn manier van werken.” 

Tineke square

Tineke Kemp

Portfoliomanager Nederland

Tineke beoordeelt en beheert binnen het Anton Jurgens Fonds alle Nederlands aanvragen van initiateven. Zij bundelt haar bedrijfseconomische kennis met gezond verstand en een sociaal hart om op een open en verbindende manier de initiatieven in haar portfolio verder te brengen. Ze deed ruime ervaring op als relatiemanager binnen de financiële sector met betrekking tot financieringen en beleggingen.

Meer info

"Ik vind het inspirerend om sociaal ondernemers te ondersteunen in de zakelijke aspecten van hun ondernemerschap, om zo hun maatschappelijk rendement te optimaliseren."

 

Contact Tineke
024-3609910

petra square2

Petra Zwart

Portfoliomanager West Afrika & Indonesië

Petra gelooft dat juist het verbeteren en versterken van ondernemerschap een oplossing kan bieden voor armoedebestrijding in ontwikkelings- landen. Met haar enthousiaste en zakelijke inslag streeft zij er naar een verschil te maken. Onder haar verantwoordelijkheid vallen alle aanvragen van initiatieven in West-Afrika en Indonesie. Petra deed ruime ervaring in Afrika op, waar ze haar bedrijfskundige kennis inzette om coöperaties met groeiambities te versterken. 

“Het is enorm inspirerend om ondernemerschap in ontwikkelingslanden verder ter versterken en te professionaliseren en hiermee een bijdrage te leveren aan armoedebestrijding in ontwikkelingslanden.”

contact Petra: 024-3609910

IGNITE 2

Iris Immink

Communicatie en Project Coördinator

Met haar achtergrond in de beeldende kunst en haar voorliefde voor taal zet Iris zich in voor de bekendheid van het IGNITE programma. Zij werkt daarbij graag met sociaal ondernemers samen om hun verhaal bij een zo groot mogelijk publiek terecht te laten komen. Ook houdt Iris zich binnen het Anton Jurgens Fonds bezig met website optimalisatie.

Melanie Vaessen 1 van 1

Melanie Vaessen

Portfoliomanager Nederland

Als antropoloog hield zij zich altijd bezig met vraagstukken over ongelijkheid en wat daartegen te doen. Toen zij per toeval de fondsenwereld inrolde kreeg zij vooral veel bewondering voor het werk van sociaal ondernemers. “De positieve energie die zij uitstralen maken het een verademing om te mogen werken met mensen die werk maken van hun idealen.”

Met haar positief analytische blik en ruime ervaring met ondernemingen die willen groeien, beoordeelt en beheert Melanie de Nederlandse aanvragen.

Anton Jurgens Fonds  |  Kwakkenbergweg 62-1  |  6523 MN Nijmegen  |  tel: 024 - 360 99 10  |  NL: info@antonjurgensfonds.nl  |  UK: grants@ajct.org.uk  |  route