Bestuur

Het Anton Jurgens Fonds wordt geleid door een bestuur van vier leden die allen tot de familie Jurgens behoren of daaraan gelieerd zijn; de heer P.R. Beek (voorzitter), de heer F.Ch.M. Tilman (penningmeester), de heer F.A.W. Jurgens en de heer H.A.B. Veraart.

De Raad van Advies vervult een adviserende en controlerende functie ten behoeve van het bestuur. 

Team

Het bestuur wordt bijgestaan door twee commissies. De Advies- & Beoordelingscommissie beoordeelt aanvragen en ondersteunt de initiatieven. De Vermogensadvies & -controle commissie adviseert en controleert het vermogensbeheer van de Stichting. 

Een ervaren en betrokken team zorgt voor de realisatie van het binnenlands en buitenlands beleid, het scouten van initiatieven en het managen van de portfolio. Ontmoet de teamleden:

Ruben de Haseth crop 1

Ruben de Haseth

Directeur

Het bestuur van het Anton Jurgens Fonds heeft met de aanstelling van Ruben de Haseth een nieuwe functie binnen het fonds ingevuld. Ruben gaat zorgdragen voor het verder realiseren van de strategische en operationele impact doelstellingen van het fonds.

Ruben was voorheen directeur bij de Belgische impact investeerder Incofin. Daar was hij verantwoordelijk voor de uitbouw en resultaten van het impact portfolio in de regio Latijns-Amerika en verbleef hij bovendien met zijn gezin zeven jaar in Colombia. In de periode daarvoor werkte hij bij Triodos als senior investment officer voor impact investeringen. Voordat hij actief werd in de impact sector, heeft hij relevante ervaring opgedaan in de bancaire wereld bij ABN Amro, op het gebied van structured finance. Deze financiële en juridische ervaring, toegepast op de impact sector, gaat hij nu inzetten om het AJF de komende jaren verder te laten groeien en professionaliseren.

Het AJF krijgt met de komst van Ruben een ervaren directeur die de juiste mix in zich draagt van kennis over sociale ondernemingen en de ontwikkelingssector. Tevens heeft Ruben ervaring met het aansturen van teams, vaak in een internationale omgeving. Ruben over zijn benoeming: “Ik kijk er naar uit om in deze nieuwe rol, samen met het bestaande team van het AJF, een concrete bijdrage te leveren aan het verbeteren van de leefwereld van mensen in maatschappelijk kwetsbare situaties. De ondernemende en holistisch aanpak die het fonds eigen is, sluit bovendien nauw aan bij mijn manier van werken.” 

Tineke square

Tineke Kemp

Portfoliomanager Nederland

Tineke beoordeelt en beheert binnen het Anton Jurgens Fonds alle Nederlands aanvragen van initiateven. Zij bundelt haar bedrijfseconomische kennis met gezond verstand en een sociaal hart om op een open en verbindende manier de initiatieven in haar portfolio verder te brengen. Ze deed ruime ervaring op als relatiemanager binnen de financiële sector met betrekking tot financieringen en beleggingen.

Meer info

"Ik vind het inspirerend om sociaal ondernemers te ondersteunen in de zakelijke aspecten van hun ondernemerschap, om zo hun maatschappelijk rendement te optimaliseren."

 

Contact Tineke
024-3609910

petra square2

Petra Zwart

Portfoliomanager West Afrika & Indonesië

Petra gelooft dat juist het verbeteren en versterken van ondernemerschap een oplossing kan bieden voor armoedebestrijding in ontwikkelings- landen. Met haar enthousiaste en zakelijke inslag streeft zij er naar een verschil te maken. Onder haar verantwoordelijkheid vallen alle aanvragen van initiatieven in West-Afrika en Indonesie. Petra deed ruime ervaring in Afrika op, waar ze haar bedrijfskundige kennis inzette om coöperaties met groeiambities te versterken. 

“Het is enorm inspirerend om ondernemerschap in ontwikkelingslanden verder ter versterken en te professionaliseren en hiermee een bijdrage te leveren aan armoedebestrijding in ontwikkelingslanden.”

contact Petra: 024-3609910

Leoni square

Leoni Delsink

Impactmanager & projectmanager

Na een start als communicatieadviseur bij verschillende gemeenten en coördinerende rollen in de nonprofit sector, maakte Leoni de overstap naar het Anton Jurgens Fonds, waar zij -naast de IGNITE Award- verantwoordelijk is voor het optimaliseren van het impact denken en doen binnen het fonds.

Meer info

"Kansen zien en die benutten, dat geeft energie. Ik draag er dan ook graag aan bij sociaal ondernemers mogelijkheden te bieden hun ambities waar te maken."

 

Contact Leoni
024-3609910

IGNITE 2

Iris Immink

Communicatie- projectmedewerker

Met haar achtergrond in de beeldende kunst en haar voorliefde voor taal zet Iris zich in voor de bekendheid van het IGNITE programma. Zij werkt daarbij graag met sociaal ondernemers samen om hun verhaal bij een zo groot mogelijk publiek terecht te laten komen. Ook houdt Iris zich binnen het Anton Jurgens Fonds bezig met website optimalisatie.

Anton Jurgens Fonds  |  Kwakkenbergweg 62-1  |  6523 MN Nijmegen  |  tel: 024 - 360 99 10  |  NL: info@antonjurgensfonds.nl  |  UK: grants@ajct.org.uk  |  route