MEO Leerwerktraject – Alkmaar/Haarlem

Creatieve werkervaring voor jongeren met een beperking


Context

Jongeren met een beperking kunnen vaak niet zelfstandig passend werk of een passende opleiding vinden, waardoor zij steeds verder buiten de maatschappij komen te staan. Vaak hebben zij problemen met communicatie, sociale interactie en verbeelding. Vaak hebben zij echter ook een sterk oog voor detail en hechten zij sterk aan structuur en voorspelbaarheid. Dit kan – in een passende werkomgeving – ook juist een groot voordeel zijn.

Initiatief

Leerwerkbedrijf MEO is een professioneel mediabureau, dat voor met name non-profitorganisaties (online) marketing, grafische vormgeving, webdesign, redactie en administratiediensten verzorgt. Jaarlijks kunnen 12 jongeren met een vorm van autisme of een andere beperking hier werkervaring opdoen, samen met stagiairs uit het regulier en speciaal voortgezet onderwijs. Zij krijgen professionele begeleiding en ondersteuning van vaste krachten, zoals een grafisch leermeester en een jobcoach. De doelstelling is dat zij na een half tot twee jaar uitstromen naar passend betaald werk bij MEO of bij andere werkgevers. Naast een locatie in Alkmaar opent MEO nu ook een locatie in Haarlem.

Impact

MEO biedt haar klanten hoogwaardige dienstverlening, terwijl de jongeren de ruimte krijgen om hun talenten te ontplooien en hun vakinhoudelijke en werknemersvaardigheden worden gestimuleerd. Hiermee bewijzen zij dag in dag uit hun meerwaarde en vergroten zij niet alleen hun zelfvertrouwen, maar ook hun kansen op het vinden van een passende baan.

 

Initiatiefnemers

Edwin Teljeur en Joost van der Burght

Thema

Arbeidsparticipatie

Aard van de ondersteuning

Prestatielening
Donatie
Non-Financial Support

Periode

2017 – 2022

Contact

https://wijzijnmeo.nl

logo bff5995c29cefebff4db84f9059d2dcf 1x

Anton Jurgens Fonds  |  Kwakkenbergweg 62-1  |  6523 MN Nijmegen  |  tel: 024 - 360 99 10  |  NL: info@antonjurgensfonds.nl  |  UK: grants@ajct.org.uk  |  route