Bakkerscafé Brood op de Plank

Zinvolle dagbesteding en ontwikkeling van arbeidsvaardigheden


Context

Veel mensen met beperking zitten in een (WaJong) uitkeringssituatie en hebben een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Daardoor blijven hun talenten onbenut en kunnen zij buiten de samenleving komen te staan. Met de nieuwe Wmo en de Participatiewet (2015) wil het kabinet bereiken dat zoveel mogelijk mensen participeren in de samenleving.

Initiatief

Biologische bakkerij en lunchroom Brood op de Plank is een ontmoetingsplek in een wijk met een ruime verscheidenheid aan bewoners. In de bakkerij, de lunchroom of als fiets- of rolstoelkoerier biedt Brood op de Plank aan ca. 45 mensen een zinvolle en zichtbare arbeidsmatige dagbesteding. Hier kunnen zij participeren aan de maatschappij en krijgen zij de kans zich optimaal persoonlijk te ontwikkelen. Brood op de Plank heeft bewezen sociaal en financieel duurzaam te kunnen ondernemen en over een uitstekend lokaal netwerk te beschikken. Er wordt een tweede locatie geopend op de Hatertseweg in Nijmegen, waar nog meer mensen een plek kunnen krijgen en waar het heerlijke biologische brood en banket verkrijgbaar is.

Impact

Brood op de Plank faciliteert de ontwikkeling van zijn werknemers op persoonlijk en sociaal vlak. Zij leren er arbeidsvaardigheden die nodig zijn voor verdere toegang tot de arbeidsmarkt en/of maatschappelijke deelname. Mensen die bij Brood op de Plank hebben gewerkt blijken meer complexe taken en meer verantwoordelijkheden aan te kunnen. Bovendien blijkt hun zelfvertrouwen te zijn gegroeid.

 

 

Contactpersoon

Eva Walraven

Thema

Arbeidsparticipatie

Aard van de ondersteuning

Donatie
Prestatielening
Non-Financial Support

Periode

2016 – 2020

Contact

www.bakkerscafe.nl

bodp logo

Anton Jurgens Fonds  |  Kwakkenbergweg 62-1  |  6523 MN Nijmegen  |  tel: 024 - 360 99 10  |  NL: info@antonjurgensfonds.nl  |  UK: grants@ajct.org.uk  |  route