Specialisterren - software testing & meer

Inzetten van specialistisch talent met 30% hogere effectiviteit - Utrecht


Context

Autisme is een stoornis in de informatieverwerking van de hersenen. Informatie die via de zintuigen binnenkomt (zicht, geur, geluid, etc.) wordt bij mensen met autisme anders verwerkt. Zij hebben moeite om de details die zij waarnemen te verwerken tot een samenhangend geheel en ervaren daardoor problemen met communicatie, sociale interactie en verbeelding. Normaal begaafde mensen kunnen door hun autistische stoornis op jonge leeftijd toch reeds 100% arbeidsongeschikt worden verklaard, omdat zij niet in staat zijn in een reguliere zakelijke omgeving te participeren (Wajongeren). Mensen met autisme hebben vaak bijzondere talenten, zoals nauwkeurigheid bij repeterende activiteiten.

Initiatief

Het talent van mensen met autisme – het langdurig kunnen herhalen van handelingen met maximale nauwkeurigheid – is van toegevoegde waarde voor de core business van Specialisterren. Specialisterren is een (online) softwaretesting-bedrijf dat juist om deze talenten van jongeren heen is gebouwd. Deze jongeren behalen 30% hogere effectiviteit dan een gemiddelde tester. De sociale doelstelling van Specialisterren is het bieden van een waardevolle en productieve werkplek voor mensen met autismestoornis.

Impact

Met meer begrip van de omgeving en de juiste begeleiding kunnen mensen met autisme naar school, werken, relaties met anderen onderhouden en dus maatschappelijk participeren. De deelnemers volgen eerst 3 maanden een opleiding bij de Specialisterren Academy, voor het opdoen van inhoudelijke kennis en vaardigheden. Na het behalen van een diploma komen zij in dienst bij Specialisterren op een regulier arbeidscontract. 

Initiatiefnemers

Sjoerd van der Maaden

Thema

Arbeidsparticipatie

Aard van de ondersteuning

Donatie
Lening
Non-Financial Support 

Periode

2013 – 2017

Contact

www.specialisterren.nl

specialisterren transparant logo 4

 

http://youtu.be/lBL835L9NNY

Interview met de sociaal ondernemer

Anton Jurgens Fonds  |  Kwakkenbergweg 62-1  |  6523 MN Nijmegen  |  tel: 024 - 360 99 10  |  NL: info@antonjurgensfonds.nl  |  UK: grants@ajct.org.uk  |  route