Vakopleiding voor land- en tuinbouw - Togo

Alfabetisering en beroepsopleiding voor jongeren ontsluit sociaal-economisch potentieel


Impact

Dit project richt zich op een beroepsopleiding op het gebied van land- en tuinbouw en alfabetisering van 105 jongeren van ouder dan 15 jaar of ouder in Noord Togo.

Kern

Door alfabetisering en beroepsonderwijs, gericht op tuinbouw, moderne landbouwtechnieken, gewassen- en kruidenkennis, wil onze partner bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling, verbeterde productie en het terugdringen van armoede in de regio. Het sociaal-economisch potentieel van de jeugd wordt mede ontwikkeld met als doel om de exodus naar de urbane gebieden te minimaliseren. Dorps- en gemeenschapsontwikkeling, herwaardering van de eigen regio en het benutten van de kansen in de eigen regio staan centraal.

Context

Ca. 57% van de Togolese bevolking is analfabeet, in het noorden (région des Savanes) ligt dit percentage op ca. 74%. Meisjes vormen het grootste deel van de analfabete bevolking. Door een gebrek aan goed onderwijs en gebrek aan bewustzijn van de ouders zijn er voor jongeren nauwelijks mogelijkheden tot ontwikkeling en het vinden van werk.  Door gebrek aan perspectief verlaten veel jongeren het platteland, op zoek naar een – naar hun idee – beter bestaan in de stad. De urbane problematiek waarin deze jongeren echter terecht komen bestaat vooral uit kinderarbeid, mensenhandel en prostitutie met een groot HIV/aids risico.

Initiatiefnemer

Iday

Thema

Voedselzekerheid

Aard van de ondersteuning

Donatie

Periode

2013 – 2014

Contact

www.iday.org

IDAY logo

 

 

Anton Jurgens Fonds  |  Kwakkenbergweg 62-1  |  6523 MN Nijmegen  |  tel: 024 - 360 99 10  |  NL: info@antonjurgensfonds.nl  |  UK: grants@ajct.org.uk  |  route